Gevulde paprika’s

Voor zes rode en zes groene

12 paprika’s dus. de bovenkant met de steel eraf gesneden en het zaad verwijderd
500 gram rundergehakt
3 rode uien
een mok rijst
bos bosuien in ringen
vier tenen knoflook
30 mini tomaatjes
peper, zout, kaneel, oregano, zoete paprika poeder
goede olijfolie
250 gram fèta

Kook de rjst Bak de uien lekker bruin, schuif ze opzij en bak het gehakt bruin, draai om en maak fijn. Doe de peper, zout, kaneel, paprika en oregano erbij, en laat de knoflook en de bosui nog heel even meebakken. Doe het vuur uit en verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden. Doe de rijst erbij en de heel fijn gesneden tomaatjes (even het ergste vocht eruit drukken) en de in hele kleine blokjes gesneden fèta. Vul nu de paprika’s en doe het kapje erop. Vet met een kwast de paprika’s in en doe ze in een schaal. Het mag een flinke tijd in de oven, minstens een uur, licht eraan hoe zacht je de paprika’s wil.

Lekker met wat maisbrood.

peppers

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op september 28, 2013, in Eten en drinken en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: