Vegi zomerse pompoensoep voor dummies

Echt idioot makkelijk dit.

1 onbespoten pompoen 1 ui 3 kleine zoete aardappels Oregano Vegetarisch bouillonpoeder Zout Teentje knoflook Gedroogde Spaanse peper Geraspte hele oude kaas, bijv. geiten

Pompen wassen en in stukjes snijden. (Pompen uit de supermarkt bij twijfel eerst schillen) Ui in stukken snijden, aardappel schillen en in stukken snijden.

Nu gaat het snel. Dikke pan had je al op staan lekker heet. Doe olijfolie of boter in de pan en bak de ui, pompen en aardappel even aan. Ongeveer 1,5 liter kokend water toevoegen, 4 theelepels bouillonpoeder, 2 eetlepel oregano. Ongeveer 20 min. laten koken. Fijn gehakte knoflook erbij, vuur uit even met de staafmixer of keukenmachine pureren. Voeg kokend water toe tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat zout of bouillonpoeder.

Beetje lekker brood roosteren, met een schaar friemeltjes peper knippen

Opeten! (Vergeet de kaas niet)

Straks in de winter mijn recept voor koude knoflooksoep.

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op november 29, 2013, in Eten en drinken en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: