Bananenhaverdadelnotenvruchten-superfoodrondo’s no sugar

energy

Toen onze zoon twee was moesten we ouwe opa (een Bourgondiër) in de gaten houden, want als we even niet keken gaf hij hem een suikerklontje! A joh één suikerklontje…Suiker is niet gezond zeggen ze tegenwoordig en ik probeer zelf zo weinig mogelijk ervan te eten zonder fanatiek te worden.

In mijn vorige recept van energierepen zat ongeveer 20 gram suiker per reep, teveel dus.

Het volgende recept heb ik uit mijn mouw geschud en ik denk dat het een aardige basis is voor verdere experimenten. De stevigheid is uitstekend, alleen mag het misschien iets zoeter, wat minder haver misschien en wat extra gemalen rozijnen. Ook blokjes pure chocolade erdoor is misschien lekker (o, daar zit wel suiker in….) Dit is een hoeveelheid voor twee muffinvormen, dus doe de helft eventueel.

140 gram haver (grof)

060 gram haver tot meel gemalen in de keukenmachine/staafmixer

060 gram amandelen

100 gram amandelen fijgemalen

050 gram sesamzaadjes

065 gram zonnebloempitten

035 gram zonnebloempitten fijngemalen

075 gram pompoenpitten fijngemalen

060 gram hazelnoten

035 gram gemalen hazelnoten

200 gram rozijnen/krenten

125 gram cranberries

002 theelepel speculaaskruiden of kaneel

citroenschil (onbespoten) van 1 citroen, 2 el citroensap

Doe dit in een kom. Meng in een andere kom 125 gram dadels zonder pit, vier rijpe bananen en drie eieren en doe deze prut in de eerste kom en roer alles goed door.

 

Update  25 extra gemalen hazelnoot, 30 chiazaad, 65 incabessen, 30 gojibessen, 50 extra gemalen 50 gram macadamia noten, 2 el dadelstroop

Doe het in twee muffinvormen (24 stuks) of in een grote ingevette platte ovenschaal en snij het daarna in repen.
Bak het in 30 tot 35 minuten op 170/180 graden. Ik had de oven op bovenwarmte/onderwarmte staan, want de heteluchtfunctie is kapot.

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op januari 27, 2014, in Eten en drinken en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: