Knolselderijsoep (crisissoep)

Ja wat moet je met die dingen, behalve in de erwtensoep gooien… Nou er zelf soep van maken. Erg smakelijk en het blijkt ook nog eens gezond te zijn. Er zit o.a. choline in en dat schijnt een heel gunstige werking op de hersenen te hebben, kan bij mij geen kwaad dus. Makkelijk om te maken ook.

Goed voor het soeppie:

1 knolselderij
1 zakje knor of unox kippensoep, gezeefd, zonder vermicelli  etc (of lekker eigen bouillon zonder E-nummers)
1 bekertje slagroom 125 ml
1 ui
1 gerookte kipfilet of 150 gram uitgebakken spek
verse thijm
peper en zout

Schil de knol en snijdt hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Rotwerk, dus laat het iemand anders doen. Zeef de soep en los het op in 1,5 liter kokend water. Doe de knolselderij erbij samen met de fijngesneden ui en laat het koken tot het gaar is, ongeveer 20/25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en doe de thijm erbij. Proef of er nog wat zout bij moet of een bouillontablet en doe de slagroom en peper erbij. Op het laatst de kip of de spek erbij, of niet als je het vegetarisch wil houden. Ik vond hem de volgende dag nog lekkerder. O, wij deden er ook nog wat gebakken paddestoelen bij op het bord.

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op januari 29, 2014, in Eten en drinken en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: