falafel

PhotoGrid_1397933946502Om maar meteen een einde aan de discussie te maken, met kikkererwten uit blik werkt niet.

Ik heb het als volgt gedaan met een perfect resultaat.

1 kg gedroogde kikkererwten, minimaal 24 uur in ruimwater in de week zetten
1 kg is voor ongeveer 10 personen, dus pas eventueel het recept aan.

2 geraspte uien
5 teentjes knoflook, idem
1 bosje peterselie, grog gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt
2 groene pepers, fijngehakt
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels gemalen korianderzaad
1 1/2 theelepel bakpoeder
olie (rijstolie gaat prima)
peper en zout

Pureer de hele meuk in een keukenmachine tot een gladde massa, proef of het op smaak is en zet het een goed half uur in de koelkast. Ik heb geen keukenmachine, dus ik heb eerst in de kom  van  de staafmixer de erwten beetje voor beetje gemaald, toen de kruiden toegevoegd en het nog een keer gemalen.

Verhit de olie en maak ovaalvormige ballen en bak ze in een 4 á 5 minuten goudbruin.

Lekker met tomaat, komkommer, rauwe ui en sambal oelek, turkse ingelegde groenten, zuurkool en

knoflooksaus: volle kwark, beetje mayonaise, knoflook, zout en water om het wat dunner te maken.

 

 

 

 

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op april 19, 2014, in Eten en drinken en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Mespuntje gemberpoeder, beetje honing en een frutje gehakte mint, moet je ff proberen in de knoflooksaus (voor de volgende keer).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: