Sperziebonen zonder dieren

20140619-194623.jpg

Ook ik gebruik wel eens een zakje en zeker als ik boontjes eet. Gekookte boontjes zijn namelijk niet te vreten, dus daar gaat altijd minimaal een boemboe door. Dit dus met tivall vegiballen en pindasaus en witte rijst.

Boontjes schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden. Een aantal sjalotten (beetje grof gesneden) een rode peper, een bol verse knoflook, een stuk gember en een stukje trassi. Wat peper en zout en een zakje boemboe semoor.

Boontjes in een ruime pan roerbakken in wat rijstolie, als ze beginnen te kleuren de rest erbij zonder de boemboe en nog een minuut of tien zachtjes bakken, af en toe roeren. Ondertussen de rijst (pandang) goed wassen en koken. De boemboe even meebakken, Wat water bij de boontjes doen en alles zachtjes bijna droog laten sudderen.

De pindasaus maken (in dit geval een zakje Kokki Djawa boemboe saté speciaal van de AH) en de vegiballen in vieren snijden en krokant bakken in de olie.

Seroendeng, atjar, uitjes en een biertje pakken.
Slamat makan.

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op juni 19, 2014, in Eten en drinken en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: