Muziek kijken en luisteren

Mijn eerste plaatjes draaide ik toen ik een jaar of twaalf was op een platenspeler die ik zelf had aangesloten op een oude transistorradio. De singletjes kon je boven op elkaar leggen en als er eentje was afgelopen viel de volgende vanzelf naar beneden, ja jongelui dat was nog eensch een techniek.
De singles waren van de stiefvader van een vriendje en wij mochten ze samen delen, ik heb het over muziek uit de jaren 50 en 60, Zager Evans in the year 2525, Neil Sedaka, The Beatles dat soort werk. Nu bijna veertig jaar later ben ik nog steeds gek van muziek. Oude en nieuwe muziek.
Via de opvolger van KinkFM, Pinguinradio blijf ik op de hoogte van wat er tegenwoordig zo uitkomt aan (alternatieve) muziek. Ook dit jaar houdt Pinguinradio een tombola, luisteraars kunnen stemmen uit een lijst van 700 nummers die in 2014 zijn uitgekomen en waar zij op 31 december via een tombola principe de vijftig beste van gaan draaien.

Ik heb ‘even’ een afspeellijst op You Tube gemaakt voor het nageslacht, zodat ik over een aantal jaren (hoop ik) nog weet welke mooie muziek er in 2014 is uitgekomen. Veel plezier 🙂

 

Advertenties

Over dokajunk

Fotografie, recepten, gedichten, lp's aan de muur

Geplaatst op december 19, 2014, in Enz. enz. enz. en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: